Återkomst

Vi har inte gjort så mycket väsen av oss sedan vi gav ut Raymond Roussels Locus Solus i december, men nu har vi återupptagit förlagsarbetet. I förra veckan förhandlade vi till oss rättigheter för en ny bok, som vi kommer att ge ut i höst. Vi återkommer snart om den. Så länge kan vi berätta att det är en gotisk-ockult roman som kommer att få en helt självklar plats i Sphinx-katalogen.

En av anledningarna till vår bristande aktivitet är att förläggaren Kristoffer Noheden har varit redaktör för en filmvetenskaplig antologi, utgiven på Gidlunds förlag.

Kanske publicerar vi ytterligare en bok i höst; om inte blir 2013 det minst aktiva Sphinx-året sedan 2007, då vi enbart gav ut Rikki Ducornets Fläcken. Aktiviteten må gå upp och ner, men var så säkra: vi tänker fortsätta att ge er genomarbetade böcker som sprakar av surrealism och gotik i fantasins djupaste schakt.