Lynx är ett imprint till Sphinx Bokförlag och ger ut litteratur om vansinne och revolt.

Framsida
DODIE BELLAMY
UPPKLITTAT
Översättning: Erika Johansson
Omslag och formgivning: Magnus Frederiksen
56 sidor, trådhäftad
ISBN 978-91-983521-1-5
120 kr

Dodie Bellamys tjugoen underliga, gränsöverskridande och pornografiskt experimentella texter är skapade enligt William S. Burroughs cut up-teknik och är en hermafroditisk hyllning till honom och Kathy Acker.

Bellamy tänjer på gränser för litteraturen och för kroppen; kroppen omvandlas, kroppsdelar smälter samman, byter plats och vänds ut och in; hon raserar språket och skapar ett nytt.

 

paradoxia-framsida
LYDIA LUNCH
PARADOXIA
Översättning och efterord: Erika Johansson
Omslag och formgivning: Eva-Lotta Mattsson
148 sidor, trådhäftad
ISBN 978-91-983521-0-8
160 kr

”Så stukad av män, en man, min far, att jag blev som en. Allt jag avgudade med dem, avskydde de hos mig. Hänsynslöshet, arrogans, envishet, distans och grymhet. En kall beräknande natur, immun mot allt utom min egen logik. Oförmögen att erkänna konsekvenserna av mitt beteende. Totalt omedveten om den brutalitet och själviskhet jag använde för att slita sönder andra.”

Efter år av sexuella övergrepp från sin far flydde Lydia Lunch hemifrån till New York som sextonåring. Där blev hon snabbt ett framträdande namn på stadens no wave-scen. I otaliga band, med fotografi, poesi och spoken word har hon sedan talat, sjungit, skrivit och skrikit för outsidern, freaksen och för de hyperkänsliga. Paradoxia är hennes skitiga bekännelse. I denna självbiografiska roman drar hon genom New York som ett sexuellt rovdjur på jakt efter njutning, droger, fitta, kuk, hämnd.

 

Beställning av böcker ställs till info@sphinxforlag.se. Ange titel, antal och leveransadress, så skickar vi böckerna tillsammans med en faktura. Enhetsfrakt om 49 kr (inom Sverige) tillkommer oavsett hur många böcker beställningen innehåller.