RIKKI DUCORNET
FOSFOR I DRÖMLANDET
Översättning och efterskrift:
Kristoffer Noheden
Omslag: Rikki Ducornet
216 sidor, trådhäftad
ISBN 978-91-978660-0-2
100 kr Beställ

På den lilla karibiska ön Fågellandet bor den utfattige poeten och uppfinnaren Fosfor. Han är klumpfotad och vindögd och hopplöst olyckligt förälskad, men har lyckats uppfinna en primitiv kamera som tar tredimensionella bilder – trots att det är 1600-tal. Snart vandrar han omkring på ön som en del av ett märkligt sällskap, som ska dokumentera djur, natur och människor på uppdrag av den ondsinte kolonisatören Fantasma. Medan Fosfor längtar efter sin älskade avslöjas både underbara och fasansfulla händelser i öns historia, och uppdraget visar sig bli ett överrumplande äventyr.

Rikki Ducornet (f. 1943) är författare, konstnär, poet och essäist. Sphinx Bokförlag har tidigare gett ut hennes debutroman Fläcken. Fosfor i drömlandet är något så unikt som karibisk gotik, en febrigt skimrande skildring av kärlekens omvälvande kraft och förtryckets mekanismer.

Sagt om Rikki Ducornets debutroman Fläcken:

“Så har äntligen ett förlag haft den goda smaken att introducera Rikki Ducornet för svenska läsare. … Svärta, humor och verkningsfulla bilder.”
- Jonas Thente, DN

“Med en säker smutsig hand griper Ducornet tag om läsarens nacke och kysser ur sig en berättelse på rim, sång, dialekt och vanlig prosa om våld, sex, kyrkogårdar, freakshows, frihet och djupt mörker.”
- Jesper Ims Johansson, Nittonde Stolen

“Som en Calvino på absinth”
- Björn Waller, dagensbok.com